010 - 330 59 90
info@axivahemtjanst.com
HEMTJÄNST

Hemtjänst är ett stöd för att du ska kunna bo kvar hemma så länge som det går. 

Ansök om hemtjänst och få hjälp med bland annat matlagning, handling, hygien, hjälp med toalettbesök, bäddning, städ och tvätt. 


Vi anpassar din hemtjänst

När du beviljats bistånd för hemtjänst från din kommun och väljer Axiva som utförare vill vi gärna göra ett hembesök hos dig. Under besöket går vi igenom vilka behov och önskemål du har. Om du redan har hemtjänst men vill byta till Axiva så kontaktar du din biståndshandläggare som hjälper dig. 

Kontaktperson

En av våra medarbetare inom hemtjänsten utses till din kontaktman och kommer att vara den person som i första hand utför insatserna i ditt hem. Kontaktmannen är den medarbetare som du träffar oftast och har extra ansvar för dig vilket bidrar till en ökad kontinuitet och trygghet. Skulle du av någon anledning inte vara nöjd med din kontaktman går det självklart bra att byta.

Språkstöd

För att skapa god omvårdnad och glädjefyllda möten tror vi det är viktigt att du får uttrycka dig på ditt hemspråk. Därför har vi inriktat oss på att ha en stark språkkompetens där vår personal förutom svenska, pratar arabiska, finska, syrianska, kurmanji, serbiska, somaliska och bosniska. Vårt mål är att din kontaktman har samma hemspråk som du för att underlätta i er kontakt.